METEOR je fabrika dekorativnih svetiljki i stubova čiji se proizvodi izdvajaju po svojoj funkcionalnosti, dizajnu i kvalitetu. Fabrika, od svog osnivanja 1960. godine, neprekidno unapređuje svoje proizvode uz očuvanje visokog kvaliteta koji oslikava više od 50 godina iskustva u oblasti osvetljenja.

Danas, METEOR zauzima jednu od vodećih pozicija u oblasti urbanog mobilijara i osvetljenja koja je osigurana sopstvenim razvojnim i proizvodnim kapacitetima. Proizvodimo i isporučujemo sadržajan asortiman urbanog mobilijara i javnog dekorativnog i funkcionalnog osvetljenja, kao i elemenata za osvetljenje i uređenje unutrašnjih prostora. Pored opreme za otvorene prostore, u sastavu preduzeća nalaze se i funkcionalne jedinice: METEOR lux, METEOR lab i METEOR studio.

METEOR lux predstavlja sektor preduzeća usredsređen na projektovanje i proizvodnju ručno izrađenih elemenata za uređenje unutrašnjih prostora. Savremenim dizajnom, METEOR lux pruža mogućnost učešća klijenta u procesu osmišljavanja svetiljki i komadnog nameštaja koji predstavljaju idealno rešenje u odnosu na potrebe i zahteve. Ovaj koncept zasniva se na mogućnosti odabira estetskih i funkcionalnih vrednosti proizvoda kroz izbor forme, materijala, završne obrade, boje, kao i dopunskih elemenata koji doprinose kreiranju jedinstvenog elementa koji doprinosi kvalitetu prostora.

Sastavni deo preduzeća METEOR čini i laboratorija za ispitivanje svetlotehničkih, mehaničkih i električnih karakteristika svetiljki METEOR Lab. Prva laboratorija ovoga tipa u Srbiji svedoči, ne samo nedvosmislenoj opredeljenosti ka kontinuiranom razvoju preduzeća i proizvodnog programa, već i težnji ka konstantom praćenju savremenih inženjerskih tokova.

METEOR studio je multidisciplinarni odsek preduzeća sa težištem delovanja u oblasti dizajna i arhitektonskog projektovanja raznovrsnih tipova objekata, kao i rekonstrukcije postojećih objekata, enterijera, ali i uređenja otvorenih javnih prostora.

Dizajn proizvoda brenda METEOR Lux poveren je timu METEOR studija.

IVANA RAKONJAC
ivana.rakonjac@meteorbeograd.comDr Ivana Rakonjac, dipl. inž. arh., diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je i doktorirala. Poseduje višegodišnje iskustvo rada u nastavi na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Departmanu za arhitekturu, gde je i zaposlena u zvanju docenta. Profesionalnu karijeru započinje 2007. godine u okviru METEOR-a, od kada paralelno radi u svojstvu projektanta, dok se istovremeno bavi i naučno-istraživačkim radom u oblasti osvetljenja u arhitekturi. 2016. godine pokreće sektor za projektovanje i razvoj u okviru preduzeća Meteor - METEOR studio. Profesionalno angažovanja usmerila je na arhitektonsko i urbanističko projektovanje, dok se aktivno bavi grafičkim i industrijskim dizajnom.

BORISLAVA IVANKOVIĆ
b.ivankovic@meteorbeograd.com


Borislava Ivanković, mast. inž. arh., završila je Osnovne akademske studije arhitekture i Master akademskim studije arhitekture na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Master završni rad nominovan je od strane Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu za nagradu „Young Talent Architecture Award YTAA 2016“. Višegodišnje iskustvo saradnika u nastavi na Departmanu za arhitekturu na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu stekla je kroz rad u svojstvu saradnika u nastavi na osnovnim i master akademskim studijama. Profesionalno angažovanje ostvaruje kao arhitekta projektant. Od 2016. godine priključuje se timu METEOR studio sa angažovanjem na poslovima izrade arhitektonsko-urbanističkih projekata, projekata uređenja otvorenih prostora i projekata enterijera. Poseduje iskustvo u radu na poslovima grafičkog i industrijskog dizajna.

MILICA OTAŠEVIĆ
m.otasevic@meteorbeograd.comMilica Otašević, mast. inž. unut. arh., završila je Osnovne akademske studije arhitekture i Master akademskim studije unutrašnje arhitekture na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu kao student generacije. Iskustvo saradnika u nastavi na Departmanu za arhitekturu na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu stekla je kroz rad u svojstvu saradnika u nastavi na Osnovnim akademskim studijama arhitekture i Master akademskim studijama unutrašnje arhitekture. Od 2016. godine priključuje se timu METEOR studio sa angažovanjem na poslovima grafičkog i industrijskog dizajna, kao i na izradi projekata enterijera. Kao autor je izlagala radove na više izložbi u oblasti umetnosti, arhitekture i urbanizma.