METEOR je fabrika dekorativnih svetiljki i stubova čiji se proizvodi izdvajaju po svojoj funkcionalnosti, dizajnu i kvalitetu. Fabrika, od svog osnivanja 1960. godine, neprekidno unapređuje svoje proizvode uz očuvanje visokog kvaliteta koji oslikava više od 50 godina iskustva u oblasti osvetljenja.

Danas, METEOR zauzima jednu od vodećih pozicija u oblasti urbanog mobilijara i osvetljenja koja je osigurana sopstvenim razvojnim i proizvodnim kapacitetima. Proizvodimo i isporučujemo sadržajan asortiman urbanog mobilijara i javnog dekorativnog i funkcionalnog osvetljenja, kao i elemenata za osvetljenje i uređenje unutrašnjih prostora. Pored opreme za otvorene prostore, u sastavu preduzeća nalaze se i funkcionalne jedinice: METEOR lux, METEOR lab i METEOR studio.

METEOR lux predstavlja sektor preduzeća usredsređen na projektovanje i proizvodnju ručno izrađenih elemenata za uređenje unutrašnjih prostora. Savremenim dizajnom, METEOR lux pruža mogućnost učešća klijenta u procesu osmišljavanja svetiljki i komadnog nameštaja koji predstavljaju idealno rešenje u odnosu na potrebe i zahteve. Ovaj koncept zasniva se na mogućnosti odabira estetskih i funkcionalnih vrednosti proizvoda kroz izbor forme, materijala, završne obrade, boje, kao i dopunskih elemenata koji doprinose kreiranju jedinstvenog elementa koji doprinosi kvalitetu prostora.

Sastavni deo preduzeća METEOR čini i laboratorija za ispitivanje svetlotehničkih, mehaničkih i električnih karakteristika svetiljki METEOR Lab. Prva laboratorija ovoga tipa u Srbiji svedoči, ne samo nedvosmislenoj opredeljenosti ka kontinuiranom razvoju preduzeća i proizvodnog programa, već i težnji ka konstantom praćenju savremenih inženjerskih tokova.

METEOR studio je multidisciplinarni odsek preduzeća sa težištem delovanja u oblasti dizajna i arhitektonskog projektovanja raznovrsnih tipova objekata, kao i rekonstrukcije postojećih objekata, enterijera, ali i uređenja otvorenih javnih prostora.

Dizajn proizvoda brenda METEOR Lux poveren je timu METEOR studija.